and the winner is...

Tone Solem

01.jul.2008 kl.01:52

Min yndlingsfilm er 2:37.
På en helt alminnelig dag på en helt vanlig skole i Australia er klokka 2:37, og blod renner ut gjennom skolens toalett. En elev ligger på innsiden med pulsåren kuttet over. Men hvem er det?
Vi blir dratt tilbake i tid, hvor vi møter 6 ungdommer, alle kanditater til å være den som har tatt selvmord.

Filmen var i og for seg ikke kjempe bra før helt på slutten.
Slutten er forresten verdt et eget avsnitt. Man sitter jo med en magefølelse om at ett par av ungdommene har større sannsynlighet for å ta sitt eget liv enn de andre.
Resigøren har valgt en snedig løsning på filmen. Det er faktisk ikke en av de 6 ungdommene vi blir presentert for, men ei jente vi så smått har sett i filmen.
I starten føler jeg meg litt lurt, men når jeg lot filmen synke litt inn satt jeg igjen med en mening om at dette var en perfekt avslutning. Jeg hadde aldri trodd at denne jenta skulle være den som døde, men det er vel det som er så bra med denne filmen. Den forteller oss noe viktig. Er det bestandig de som på overflaten har det mest jævlig, som faktisk er de mest sannsynlige kandidatene til selvmord?
Jeg har selv ei venninne som var sekunder fra døden her i høst da hun hang seg. Hun ble heldigvis reddet. Jeg ville aldri trodd at hun skulle ta selvmord. ALDRI. Denne filmen minnet meg på det at det kan se ut som om noen har det bra på overflaten, men de har det kanskje ikke bra.
Filmen ga meg også noen viktige tanker som at vi kanskje er for opptatte av vår egen ulykke til å se andres?

Denne filmen anbefales på det sterkeste. Hadde jeg vært Krl lærer hadde jeg uten tvil vist denne filmen til mine elever. Det er en utrolig god måte å lære et viktig budskap på.

Gratulerer Tone!

5 kommentarer

Karoline

03.jul.2008 kl.20:19

den filmen er drit bra! Utrolig bra slutt på den og etterpå sitter man bare tenker : går det ann? det hadde jeg aldri trodd. Det er bare en helt utrolig vri i hele filmen

cecilia coppola

04.jul.2008 kl.16:00

ja! har ikke sett den jeg, men det skal jeg absolutt gjøre:)

Tone Solem

05.jul.2008 kl.21:53

Det burde du så absolutt gjøre :-)

Therese

23.jul.2008 kl.15:11

kjempebra film!!

Kristin

24.jan.2009 kl.01:19

Jeg gren meg igjenom mye av filmen... ikke bare forteller filmen noen utrolig sterke historier. men jeg skjente meg igjen i mange av de... desverre :/ sykt bra film, men jeg tror ikke jeg ville likt det hvis læreren viste den i timen :S den er for sterk, og flere kan bli veldig truffet av den...

Skriv en ny kommentar

hits