ukens konkurranse!

denne uken vil jeg vite hva din favorittfilm er og hvorfor. her er det selvfølgelig ingen fasit, men jeg trekker ut den personen som jeg synes begrunner valget sitt best.
premien denne uken er en film-overraskelse  og vinneren får også link til bloggen sin her.
konkurransen avsluttes torsdag klokken seks. send inn ditt bidrag i kommentarfeltet. du kan sende inn så mange du vil!
lykke til!

pulpfictionmia

3 kommentarer

Tone Solem

01.jul.2008 kl.01:52

Min yndlingsfilm er 2:37.
På en helt alminnelig dag på en helt vanlig skole i Australia er klokka 2:37, og blod renner ut gjennom skolens toalett. En elev ligger på innsiden med pulsåren kuttet over. Men hvem er det?
Vi blir dratt tilbake i tid, hvor vi møter 6 ungdommer, alle kanditater til å være den som har tatt selvmord.

Filmen var i og for seg ikke kjempe bra før helt på slutten.
Slutten er forresten verdt et eget avsnitt. Man sitter jo med en magefølelse om at ett par av ungdommene har større sannsynlighet for å ta sitt eget liv enn de andre.
Resigøren har valgt en snedig løsning på filmen. Det er faktisk ikke en av de 6 ungdommene vi blir presentert for, men ei jente vi så smått har sett i filmen.
I starten føler jeg meg litt lurt, men når jeg lot filmen synke litt inn satt jeg igjen med en mening om at dette var en perfekt avslutning. Jeg hadde aldri trodd at denne jenta skulle være den som døde, men det er vel det som er så bra med denne filmen. Den forteller oss noe viktig. Er det bestandig de som på overflaten har det mest jævlig, som faktisk er de mest sannsynlige kandidatene til selvmord?
Jeg har selv ei venninne som var sekunder fra døden her i høst da hun hang seg. Hun ble heldigvis reddet. Jeg ville aldri trodd at hun skulle ta selvmord. ALDRI. Denne filmen minnet meg på det at det kan se ut som om noen har det bra på overflaten, men de har det kanskje ikke bra.
Filmen ga meg også noen viktige tanker som at vi kanskje er for opptatte av vår egen ulykke til å se andres?

Denne filmen anbefales på det sterkeste. Hadde jeg vært Krl lærer hadde jeg uten tvil vist denne filmen til mine elever. Det er en utrolig god måte å lære et viktig budskap på.

Karen

01.jul.2008 kl.10:13

Favorittfilm: Requiem for a dream
Jeg sier ikke annet enn å se den.
Jeg har ikke ord.

xoxo - Karen

marit [F O T O]

03.jul.2008 kl.11:26

Favorittfilmen min er nok titanic.
Jeg er helt forelska i den filmen! Den er så bra laga, skuespillerene spiller bra, og den er utrolig følelsesladet. Jeg gråter hver gang jeg ser den. Jeg har nok ingen veldig god begrunnelse på -hvorfor- Titanic er min favorittfilm, den ble det, første gang jeg så den og etter det har jeg vært helt lost i den.
Når Jack dør, er det så trist og utrolig følelsesladet øyeblikk! Rart man gråter da?

Ellers elsker jeg sånne filmer som liksom er fra "gamledager", og der det er familiekonflikter, kjærlighet og sorg.

Jeg har ikke ord for å beskrive hvor bra denne filmen er, og hvor godt jeg liker den!

Skriv en ny kommentar

hits